Fortsæt til hovedindholdet

Materiale til undervisning

Både Folkekirkens Fællesfond og Kulturministeriets udlodningspulje til markering af jubilæet uddeler midler til at fejre reformationen. Her kan du læse om nogle af de projekter, der har fået støtte fra disse fonde.

Re:formation - Materiale for 5.-6. klassetrin

Folkekirkens Skoletjeneste vil sætte reformationen på skoleskemaet i efteråret 2017. Eleverne vil komme til at arbejde med de vigtigste forudsætninger for, pointer i og konsekvenser af Reformationen gennem fem temaer: Verden i 1500-tallet; Martin Luther og Bibelen; Trykkekunsten; Fællessang og Reformationen i Danmark. Det vil ske gennem små undervisningsfilm med tilhørende plakater. Lærere vil kunne tilmelde deres klasser og modtage introducerende kursustilbud, en grundig lærervejledning med konkrete undervisningsoplæg samt faglig og pædagogisk vejledning. Desuden adgang til hjemmeside med projektmateriale, plakater og manuskript til et afsluttende dogmeteater, der vil foregå i den lokale kirke.  Projektet er tildelt kr. 300.000 af Folkekirkens Fællesfond.

Undervisningsmateriale til danmarkshistorien.dk

Et stort, nyt undervisningsmateriale skal oplyse om reformationen i Danmark samt den Lutherske kulturarv og dens betydning for det danske samfund. Institut for Kultur og Samfund, Historisk afdeling, vil udarbejde e-bøger og film, der skal udgives på danmarkshistorien.dk i løbet af år 2016. Det vil være materiale, der både egner sig til undervisningsbrug samt til alle der søger nem og frit tilgængelig saglig viden på nettet om reformationen og dens betydning. Der vil blive udviklet en række større temaer, der samler materialet og giver læserne overblik over begivenhederne og mulighed for at fordybe sig i lektionsartikler, kildemateriale og quizspørgsmål om de historiske begivenheder samt i belysningen af den lutherske kulturarv i Danmark de seneste 500 år. Projektet er tildelt kr. 120.000 fra Kulturministeriets udlodningspulje til markering af reformationsjubilæet.

Luther på slottet – for 7. klasse til 3.g.

I et fælles sydslesvigsk projekt vil tre parter: Dansk Skoletjeneste, Menighedernes Børne- og Ungdomsarbejde og Dansk Kirke i Sydslesvig lave et fællesprojekt for unge fra 7. klasse til 3g. I alt drejer det sig om 8-900 elever. Luther på Slottet består dels af et undervisningsmateriale, som alle klasser vil bruge, dels af en stor event d. 10. maj 2017 på Gottorp Slot. De tre parter forestiller sig, at Luther på Slottet vil også kunne bruges i årene efter 2017. Det vil blive stillet til rådighed for danske skoler. Projektet er tildelt kr. 100.000 fra Kulturministeriets udlodningspulje til markering af jubilæet

Tilmeld dig nyhedsbrevet