Folkekirken har mere end 12.000 medarbejdere med mange forskellige kompetencer fra musikalske, administrative, pædagogiske til dem med grønne fingre. Mød nogle af dem her.
Vicki fandt drømmejobbet, da hun efter en karriere i reklamebranchen blev kirkesanger: "Du kan ikke synge og samtidig være i dårligt humør," siger hun.
De fleste kirker har en kirkesanger eller et kor til at lede sangen ved gudstjenesterne.Kirkesangeren arbejder tæt sammen med organisten og kirkemusikeren. Læs mere om stillingen her.
Lene holder af at arbejde kreativt med formidlingen af kirken til både faste kirkegængere og nye ansigter.
Ansvarlig for kirkens frivillige, undervise minikonfirmander, arrangere udflugter kirkecaféer og sorggrupper.
Kordegnens job er en kombination af administrative opgaver på kirkekontoret og opgaver i forbindelse med gudstjenesten. Læs mere om kordegnens job her.
Camilla har et administrativt arbejde, men hun skal også tale med mennesker i nogle af deres livs vigtigste øjeblikke. Og så har hun forresten en helt anden uddannelse.
De ansatte på kirkegården er ansvarlig for kirkegården og kirkens grønne områder. Når et menneske dør, er det også graveren, som taler med de pårørende om, hvor på kirkegården vedkommende skal begraves.
Teresemarie kan med sin baggrund som pianist formidle musikalske og kulturelle oplevelser til lokale kirkegængere og bidrage aktivt til byens kulturliv.
Natur og frihed betyder meget for Jens Aksel. Han føler, at han gør en forskel for andre mennesker.
At spille til gudstjenester, organisere koncerter, lede kor og babysalmesang er nogle af de opgaver, organisten og kirkemusikeren kan have på programmet.
Folkekirkens frivillige arbejder med alt fra sociale og tværkulturelle opgaver, kor, musik til børn og unge. Deres indsats er meget betydningsfuld i folkekirken.
Præsten prædiker, døber, konfirmerer, vier og begraver, men præsten har også en bred vifte af andre opgaver. Læs mere om præstens arbejde her.
Biskoppen er stiftets øverste myndighed. Biskoppen indsætter blandt andet nye præster, og han eller hun skal godkende, hvis der ændres i liturgi og ritualer.
Provstisekretæren er provstiets administrative medarbejder. Arbejdsopgaverne varierer fra provsti til provsti men kan blandt andet omfatte bogføring, indberetning af løn og udarbejdelse af budgetforslag og regnskab.