Fortsæt til hovedindholdet
30. marts 2015

Opstandelsen hører også hverdagen til

Opstandelsen har været et omdebatteret emne siden jul. Nu er højtiden for opstandelsen kommet, og i den anledning forklarer fire biskopper og forfattere, hvad opstandelse er for dem.

- Opstandelsen og dermed håbet og livsmodet behøver ikke at komme fra vorherre. Det kan også ligge i ens egen indstilling til ændrede livsvilkår, siger biskop Kjeld Holm.

Astrid Højbjerg

Siden jul har debatten om Jesus’ fysiske opstandelse været et omdebatteret emne.

Debatten udsprang af, at Jyllands Posten bragte en udtalelse fra præsten Per Ramsdal om, at han ikke troede på Jesus’ fysiske opstandelse.

Nu er vi nået til den højtid, det hele handler om, og derfor har folkekirken.dk bedt to biskopper og to forfattere om at forklare, hvad opstandelse er for dem.

Biskop: Opstandelsen behøver ikke komme fra vorherre

For biskop over Århus Stift, Kjeld Holm, er opstandelsen ikke kun forbeholdt påsken.  

- Opstandelsen og dermed håbet og livsmodet behøver ikke at komme fra vorherre. Det kan også ligge i ens egen indstilling til ændrede livsvilkår. Vi skal ikke monopolisere livsmod til udelukkende at høre til det religiøse menneske, siger han i interviewet, som du kan finde her.

Kræftsyg far fik livsmodet igen

Også Lars Husum, der er forfatter til bogen ’Mit venskab med Jesus Kristus’ har også oplevet en form for opstandelse i sin hverdag.

Det skete, da hans kræftsyge far modtog beskeden om, at han skulle være farfar og dermed fik fornyet energi og tro til at kæmpe imod sin alvorlige sygdom.

- Opstandelsen er dér, hvor min far vælger at tro på noget, der er større end sin egen dødelighed. Jeg kan ikke forklare, hvor min far får styrken fra. Det er større, end hvad jeg kan rumme, siger forfatteren.

Du kan læse resten af interviewet med Lars Husum her.

Læs også, hvorfor biskop over Københavns Stift, Peter Skov-Jacobsen, mener, at opstandelsen er en daglig erfaring, og hvorfor Jens Smærup Sørensen mener, at troen også er en viljesag.

Hvis du er interesseret i at læse mere om påsken, kan du gøre det her.

Bogudgivelse en del af påskeindsats

De fire interviews er blevet til på baggrund af udgivelsen af bogen 'Gennem den kulsorte sky', som indeholder fortolkninger af påskens budskaber af forfatterne Dy Plambeck, Bjarne Reuter, Pia Juul, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Harald Voetmann, Lars Husum og Jens Smærup Sørensen.

Bogen er første del af et større folkekirkeligt påskeprojekt. 

Indsatsen fortsættes i påsken 2016.