Fortsæt til hovedindholdet
17. september 2020

Nyt medlem af menighedsrådet: Vigtigt at give kirken en chance

Da Tobias Simonsens lokale kirke skulle finde nye medlemmer af menighedsrådet, blev han inspireret til at stille op og engagere sig i kirkens arbejde med unge og bæredygtighed  

Tobias Simonsen er 27 år og blev tirsdag aften stemt ind som medlem af menighedsrådet i Hans Egedes Kirke i København. Foto: Privatfoto

Nanna Rønnov Johansen

Tirsdag aften foregik folkekirkens store valg, hvor medlemmer kunne stemme på, hvem de gerne ville have i deres lokale kirkes ledelse – menighedsrådet.

Tobias Simonsen var en af de mange, som stillede op som kandidat. Han blev stemt ind i Hans Egedes Kirkes menighedsråd og skal i de næste fire år være med til at sætte retningen for kirken. 

Han vil gerne slå et slag for, at kirken er et sted for alle.

- Det er okay at være i tvivl om, hvad kirken er og ikke er for dig. Men så er det godt at være nysgerrig, give det en chance og komme til nogle af alle de ting, kirken laver. Så kan man på baggrund af det tage et valg, siger han.

Til daglig arbejder han i børne- og familieorganisationen DUI-LEG og VIRKE, hvor han som udviklingskonsulent hjælper organisationens frivillige. Han er desuden medlem af KFUM-spejdernes hovedbestyrelse og har været spejder, siden han var 5 år.

Havde ikke regnet med at stille op

Hans Egedes Sogn skulle finde 10 nye menighedsrådsmedlemmer, og Tobias Simonsen mødte op til valget, fordi han mest af alt var interesseret i at høre om kirkens arbejde. Det var ikke planen selv at stille op som kandidat.

Men sidst på aftenen følte han en så god energi i rummet, at han bare måtte være med:

- Stemningen var helt vild god og nærmest magisk. Der var folk fra alle aldre, som valgte at stille op, og energien i rummet var det sidste skub, jeg manglede. Jeg havde simpelthen brug for at være med på den rejse, fortæller Tobias Simonsen.

LÆS MERE: Ny valgform skal styrke demokratiet i folkekirken

Fakta

Hvad laver menighedsrådet?

Alle kirker har et menighedsråd. Det minder om en bestyrelse, der administrerer kirken og kirkegården, ansætter medarbejdere og styrer økonomien.

 

Menighedsrådet planlægger også, hvilke aktiviteter der skal være i kirken - koncerter, drop in-dåb, legestue, flygtningecafé, voksenundervisning, sorggrupper, ungdomsgudstjenester og mange andre ting.

 

Et menighedsråd bliver som udgangspunkt valgt for en fireårig periode og består af 6-15 medlemmer alt efter sognets størrelse. Kirkens præster er faste medlemmer af menighedsrådet.

 

Der er lidt færre end 1.700 menighedsråd i hele landet.

Unge skal føle sig hjemme

Han vil som menighedsrådsmedlem arbejde for at skabe god forbindelse til lokale unge og give dem et rum til refleksion og fællesskab. Han nævner blandt andet Hans Egede Kirkes samarbejde med KFUM-spejdergruppen som noget, der allerede virker og bør dyrkes.

- At man åbner kirken for foreningslivet, er en måde at sørge for, at unge kan føle sig hjemme i kirken. Og hvis man bliver bedre til at dyrke den forbindelse, tror jeg også, vi er bedre til at holde på de generationer i kirken, siger Tobias Simonsen.

Derudover er han også klar til at tage fat på alt, der handler om at gøre kirken mere miljøvenlig.

- Jeg er ansvarlig for KFUM-spejdernes bæredygtighedsplan. Hvis der bliver nogen mulighed for at præge kirken i en grønnere retning, vil jeg også være bannerfører for det, siger han.

LÆS MERE: Menighedsrådet - det lille nærdemokrati med den store indflydelse