Folkekirken har skoletjenester ligesom mange andre kulturinstitutioner som Nationalmuseet, Den Gamle By og Zoologisk Have.
De folkekirkelige skoletjenester er et samarbejde mellem lokale kirker og skoler. Formålet er at styrke folkeskolens undervisning, så eleverne lærer om kristendom og dens betydning for dansk kultur.
På skolens præmisser
Siden 1975 har det været indskrevet i folkeskoleloven, at skolens undervisning er kundskabsformidlende og ikke forkyndende. Det betyder, at kristendomsundervisningen ikke skal forsøge at påvirke børnenes tro, men give dem viden om kirke og kristendom.
Kirkens skoletjenester respekterer skolens opgave og rammerne for dens undervisning, når de tilbyder undervisningstilbud og kurser. På den måde er der altid taget højde for, at alle skoleelever skal kunne deltage i projekterne.
Materialer og projekter
De folkekirkelige skoletjenester laver undervisningsforløb ud fra skolernes læseplaner og årsplanlægning. Projekterne er gerne bygget op over et centralt tema, der med udgangspunkt i religionsundervisningen bliver belyst tværfagligt. Undervisningsforløbne er tilpasset de forskellige klassetrin.
Her ser du eksempler på landsdækkende projekter.
- På kant med Kierkegaard (2013)
I anledningen af Kierkegaards 200 årsdag er der fokus på eksistentialismens ophavsmand og centrale emner som skyld, frihed, angst, tro og kærlighed. Se mere her.
- Tro og Viden (2009)
I 150 – året for Darwins udgivelse af Arternes oprindelse er der fokus på evolutionslæren og forholdet mellem tro og videnskab. Se mere her.
- Ser du det store i det små? (2005)
I anledningen af HC-Andersens 200 årsdag er den gode historie i centrum. Zoom på lignelser og eventyr. Se mere her.
Kontakt skoletjenesten
Hvis du er interesseret i at bruge skoletjenesten så læs mere om baggrunden for Folkekirkens Skoletjeneste og projekterne på deres hjemmeside.
Find folkekirkens skoletjeneste nær dig.