Fortsæt til hovedindholdet

Kristian Leth afblæser dommedag

There is a crack in everything, that’s how the light gets in, synger Leonard Cohen om håbet. Det lille ord, der til tider kan være så svært at mønstre. Kristian Leth besøger præsten Birgitte Kragh Engholm for at tale om dommedag, om at finde og bevare håbet og ikke mindst om undergangen inde i os selv.

Kristian Leth

Kristian Leth er 38 år og bor med sin familie i New York. Han er musiker, skuespiller og uddannet forfatter fra Forfatterskolen i København. 

Kristian Leth befandt sig i en depressiv tilstand, da han skrev sin seneste bog. Han var blevet deprimeret over mediernes negative nyhedsbillede, men skrivningen gav ham håb. Ordet ’Håb’ endte derfor også med at blive titlen på hans bog. Forfatteren klynger sig til håbet i en verden, hvor konfliktperspektivet nogle gange fylder mere end kendsgerningerne.

Lyt til afsnittet nedenfor, eller download og tag det med dig.

Dommedag er et narrativ

Forfatteren fordybede sig i væsentlige statistikker og fandt ud af, at verdens tilstand måske ikke er så slem, som mediernes narrativ ofte gør den til: 

- I mediernes verden er dommedag lige rundt om hjørnet. Det skaber ængstelige folk, som er bange for, at de ikke lever op til livets mange krav og andres forventninger. Selvom vi i dag er meget sekulære, så er vores tankegods meget styret af vores kulturelle bagage, fortæller Kristian Leth til Birgitte Kragh Engholm, og han uddyber:

- Rødderne fra mange af vores tankemønstre og mareridt findes i vores kultur fremfor vores virkelighed. Det er noget af det vigtigste at få fortalt i dag.

Fakta om 'Næstekaffe':

  • 'Næstekaffe' er en podcastserie om håbet, om kærligheden, angsten og glæden, om sorgen og døden, men mest af alt om livet. Lyt med, når præsten byder en, du kender, på en kop helt almindelig filterkaffe og en samtale uden filter.
  • Find 'Næstekaffe' der, hvor du henter podcasts og her på folkekirken.dk/naestekaffe