Fortsæt til hovedindholdet

Folkekirke og religionsmøde

Folkekirken arbejder med spørgsmål om, hvad det vil sige at være kristen og kirke i et multikulturelt og flerreligiøst samfund. 

Det sker blandt andet ved at etablere samtale på tværs af religiøse forskelligheder. Samtalen foregår både med muslimer og andre, der er påvirket af for eksempel østlig religiøsitet. 

Folkekirke og religionsmøde har tre fokusområder:

  • Kristen identitet
    Folkekirke og Religionsmøde arbejder med kristen tro, identitet og praksis. Det sker blandt andet gennem inspirationskurser og udgivelser af materialer til brug i sogne. Mange møder hver dag mennesker med en tro, der er anderledes end deres egen. Det sker gennem TV, i børnehaven, i skolen eller i supermarkedet. Mødet udfordrer os på en ny måde til at formulere, hvem vi selv er, og hvad vi tror på. 

  • Brobygning
    Folkekirke og Religionsmøde arrangerer samtalecaféer, kurser og afholder konferencer for fx kristne og muslimske ledere, som lægger op til, at vi taler med hinanden i stedet for at tale om hinanden. Det personlige møde med et menneske med anden tro kan bygge bro og mindske misforståelser og afstand mellem mennesker, uden at man derved går på kompromis med forskelle og uenigheder.

  • Kirkens mission
    Folkekirke og Religionsmøde arbejder med mission gennem nærvær, samtale og handling. Kirken ønsker at dele det kristne evangelium og gøre budskabet om Guds ubetingede kærlighed til ethvert menneske kendt i verden. 

Læs meget mere om Folkekirke og religionsmøde - om deres aktiviteter og udgivelser - på hjemmesiden her.

Arbejdet i Folkekirke og religionsmøde er et samarbejde mellem stifterne Aalborg, Fyn, Haderslev, København, Lolland-Falster, Roskilde, Ribe, Viborg og Aarhus.

Vidste du at... 

  • Kristne og muslimer flere steder i Danmark inviterer hinanden på venskabsmiddage i ramadanen og til jul?
  • Kirkeledere i Danmark, bl.a. biskopper fra folkekirken og imamer fra muslimske trossamfund, mødes en gang om året i Kristent Muslimsk Samtaleforum?