Fortsæt til hovedindholdet
1. september 2016

Ungdommens Folkemøde

I næste uge samles over 30.000 unge til demokratifestivalen Ungdommens Folkemøde, hvor også folkekirken blander sig i debatten med talks, samtalesalon og musik om tro og eksistens. 

I dagene 8.-9. september samles tusinder af unge til Ungdommens Folkemøde i Søndermarken i København, hvor også folkekirken er med. Pressefoto. 

"Nutidens problemer skal løses af fremtidens borgere". Sådan lyder sloganet og hele tankegangen bag Danmarks første og største demokratifestival for unge, Ungdommens Folkemøde. 

Den 8. og 9. september samles over 30.000 unge og 85 organisationer - herunder også folkekirken - til workshops, debatter, musik, samtaler og meget mere. I alt kan deltagerne se frem til over 300 arrangementer, som kommer til at foregå i mere end 65 telte samt på folkemødets to scener. Gennem deltagelse, samtale og fællesskab skal unge i fællesskab udforske, hvad demokratisk deltagelse kan være anno 2016. 

LÆS OGSÅ Folkekirken på Folkemødet: Begravelser i en selfie-tid

Fejring af unges samfundssind 

Ungdommens Folkemøde arrangeres af Ungdomsbureauet, en nonprofitorganisation som arbejder for at sikre unge en aktiv indflydelse i samfundet. Festivalchef og medstifter af Ungdomsbureauet, Kenneth Salomonsen, siger om Ungdommens Folkemøde: 

"Ungdommens Folkemøde bliver en fejring af unges samfundssind. Sammen med 85 organisationer fra alle dele af samfundet skaber vi en demokratifestival for at gøre vi unges stemme til en vægtig del af den offentlige debat." 

Ungdommens Folkemøde foregår i Søndermarken på Frederiksberg i København, og der er gratis adgang for alle interesserede, uanset alder. Festivalpladsen er åben fra klokken 07.30-19.00.  

Folkekirken på Ungdommens Folkemøde

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen har taget initiativ til, at folkekirken er med på Ungdommens Folkemøde. Mød ham og en masse præster fra København i løbet af folkemødet i folkekirkens telt på stadeplads B 28.

 

I teltet kan du også opleve en tidligere udsendt soldat fra Afghanistan i samtale med en feltpræst. Du kan komme til livekoncert med singer-songwriter Benjamin Aggerbæk, stille nysgerrige spørgsmål om tro og folkekirke og afprøv dine fordomme, når præster stiller op til samtalesalon. 

 

Du får også mulighed for at møde uKirke - Ungdomskirken på Vesterbro, som engagerer unge i livets store spørgsmål gennem events, kampagner og ved involvering af unge i alle deres beslutningsprocesser. 

I teltet vil der også være studenterpræster, som studerende på videregående uddannelser kan bruge til samtale, når livet eller studiet slår knuder. 


Folkekirken er også vært for tre workshops og deltager med 25 præster i en kæmpe samtalesalon ved folkemødets Hovedscene om religion og eksistens sammen med bl.a. imamer, rabbinere og buddhister.