Himmelske Dage rykker ud i byen
Københavns kirker og torve lægger rum til debatter, korsang og fællesspisning, når Himmelske Dage indtager byen i Kristi himmelfartsferien
Det, der tidligere hed Danske Kirkedage og blev kaldt kirkens fætterkusinefest, har i år fået nyt navn, er blevet gentænkt og meget mere udadvendt. I stedet for at afholde arrangementet i et kongrescenter, inddrager Himmelske Dage i år Københavns indre by. Med arrangementer i blandt andet Københavns kirker, Botanisk Have, Kødbyen, Politikens Boghal, Cinemateket og Thorvaldsens Museum gør Himmelske Dage en stor indsats for at involvere de mennesker, det hele drejer sig om – nemlig alle med interesse og nysgerrighed for religion, tro og mennesker.
Kirkens folkemøde
Himmelske Dage har ladet sig inspirere af det årlige folkemøde på Bornholm, hvor et bredt udvalg af partier, organisationer og andre samfundsaktører deltager i debatter og samtaler med både hinanden og de besøgende på folkemødet. Det er også Himmelske Dages ambition at danne ramme om udveksling af meninger og møder mellem mennesker gennem workshops, teaterforestillinger, koncerter med blandt andre Dicte, Folkeklubben og Suleima, kunstudstillinger og selvfølgelig debatarrangementer med emner som religionsfrihed og kirken som konkurrent i konkurrencestaten.
Lang tradition
Kirkefestivalen er et er et fælleskirkeligt arrangement, hvor folkekirken, den katolske kirke, de ortodokse kirker, migrantmenigheder og frikirker deltager. Den har været afholdt hvert tredje år siden 1968, og det er derfor 16. gang, festivalen løber af stablen.
Aldrig har gruppen af medvirkende aktører været så bred: Udover kirker, kirkelige organisationer og projektgrupper under Himmelske Dage tæller den i år også gallerier, efterskoler, humanitære organisationer, forlag, kor, politiske partier og private mennesker med noget på hjerte. Samtidig kommer alle de medvirkende til at være en del af Himmelske Dages arrangementer og programpunkter.