Fortsæt til hovedindholdet
3. oktober 2015

Folkekirken hjalp 1500 på ferie i år

Børn i dårligt stillede familier skal have mulighed for at komme på ferie for ikke at blive isoleret socialt. Det siger Folkekirkens Feriehjælp, som netop har arrangeret og betalt for 1468 personernes ferie

Folkekirkens Feriehjælp sender dårligere stillede familier på ferie hver år i uge 26 og 27. I år var det på feriecentrene Marielyst, Karrebæksminde, Helsingør, Rørvig Centret, Faaborg Feriecenter, Jesperhus Feriecenter og Ribe Byferie

Jens From Lyng

Lone Kieffer havde ikke råd til at tage sine børn med på ferie. Derfor blev hun en af de næsten 1500 danskere, der i år fik arrangeret og betalt en uges sommerferie af projektet Folkekirkens Feriehjælp.

Det betød, at hun og hendes tre børn kunne tilbringe en uge i Karrebæksminde Feriecenter i stedet for at blive hjemme i Nykøbing Falster hele sommeren.

- Jeg synes, det er godt for børnene at komme på ferie ligesom alle de andre børn i skolen. Og når man ikke har så mange penge, er det dejligt, at man kan få hjælp til det, siger Lone Kieffer, som er kontanthjælpsmodtager.

SE OGSÅ: Sådan kommer du med Folkekirkens Feriehjælp

Børn skal kunne snakke med om ferier i skolen

Organisationen Samvirkende Menighedsplejer står bag projektet, der primært bliver betalt af Arbejdsmarkedets Feriefond. Og tanken med det har fra begyndelsen været, at børn fra dårligt stillede familier skal have mulighed for at komme på ferie. Ellers bliver de nemlig isoleret socialt, siger leder af Folkekirkens Feriehjælp, Betina Køster.

- Det er tydeligt for alle, at disse børn er fattige, hvis de løber rundt derhjemme hele sommerferien. Og når børnene så begynder i skolen igen efter ferien, er det endnu lettere at føle sig udenfor, fordi alle de andre børn jo har været på ferie og snakker om deres ferier, siger hun.

Flere ansøger om feriehjælp

Fattige børnefamilier blev for første gang tilbudt at få betalt og arrangeret en ferie fra ferieprojektet i 2007. Dengang kom 96 personer afsted. Året efter var det 436, og antallet er steget lige siden. I år kom 1468 personer, og den stigende interesse skyldes, ifølge Betina Køster, at børnefamilier på kontanthjælp er mere pressede end nogensinde.

SE OGSÅ: Større fattigdom giver kirken nye udfordringer

- Vi har søgt om og har fået flere midler fra Arbejdsmarkedets Feriefond og er også blevet bedre til at gøre opmærksom på projektet, i de forskellige sogne rundt omkring i landet. Men jeg tror mest af alt, at vi får så mange tilmeldinger, fordi der er kommet flere fattige børnefamilier de senere år, og at de har det endnu sværere end tidligere, siger hun.

Kirken holder kontakten med familierne

Lones Kieffers lokale kirke i Nykøbing Falster arrangerer månedlige møder for børnefamilier. Disse møder er hun og børnene begyndt at deltage i fast, siden de for første gang var med Folkekirkens Feriehjælp i 2012.

Netop denne kontakt mellem børnefamilier og kirken har også været et mål med feriehjælpsprojektet, siger lederen Betina Køster.

- Vi har længe vidst, at det var svært for kirken, at nå de travle børnefamilier. Så dette tilbud blev også sat i verden som et forsøg på at få involveret dem i kirkens arbejde. Det er min fornemmelse, at det er lykkedes. Jeg hører om mange sogne, som bevarer kontakten til familierne efter ferierne, siger hun.

Folkekirkens Feriehjælp håber på at kunne sende cirka 1500 personer afsted igen næste år.