Fortsæt til hovedindholdet
31. august 2015

Fokus på forfulgte kristne

Hvad kan Danmark gøre for at beskytte religiøse mindretal mod forfølgelse? Høring på Christiansborg vil opfordre politikere og organisationer til handling.

Børn i Malakand, Pakistan.

Børn i Malakand, Pakistan. Foto: Harald Nielsen, Danmission

Ellen Aagaard Petersen

Alle husker billederne fra Sinjar-bjerget i Irak af yazidier, jøder og kristne på flugt fra ISIS. I krige og konflikter bliver religiøse mindretal tit de første ofre. Men også i fredstid bliver religiøse minoriteter undertrykt verden over. En undersøgelse fra PEW Research Center viser, at der i 64 ud af verdens 198 stater reelt ikke er religionsfrihed.

Pakistan som eksempel

Danmission og Folkekirkens Mellemkirkelige Råd sætter fokus på problemet, når de onsdag d. 2. september sammen med andre organisationer arrangerer høring om menneskerettigheder og religiøse minoriteters vilkår. Her vil Pakistan blive brugt som eksempel på, hvordan kristne mindretal bliver udsat for diskrimination og forfølgelse. På programmet står pakistanske og danske talere, som vil belyse forholdene og indlede en dialog om, hvad danske organisationer og politikere kan gøre for at beskytte religions- og trosfrihed.

Forfulgte kristne i Regeringsgrundlaget

Høringen afholdes på Christiansborg, hvor der allerede er interesse for forfølgelse af kristne minoriteter. I Regeringsgrundlaget fra juni 2015 hedder det bl.a., at ”Regeringen vil have et særligt fokus på at styrke det internationale samarbejde for at beskytte disse minoriteter.”

Yildiz Akdogan, MF for Socialdemokraterne er vært for høringen, som er arrangeret af Danmission i samarbejde med Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, Dansk Missionsråd og Institut for Menneskerettigheder.