Arbejdet understøtter de lokale menighedsråds indsatser for grøn omstilling med vejledning, vidensdeling og landsdækkende initiativer inden for følgende fokusområder: Jorder, energi, affald, transport og indkøb samt inspiration og samskabelse.
Ud fra disse fokusområder har biskopperne, Provsteforeningen, Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet i fællesskab formuleret en række målsætninger som grundlag for de folkekirkelige bidrag til den grønne omstilling.
Vil du vide mere? Læs Bag om Folkekirkens Grønne Omstilling.
I fællesskab har biskopperne, Provsteforeningen, Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet formuleret fem overordnede målsætninger, der tilsammen danner udgangspunktet for de folkekirkelige bidrag til den grønne omstilling:
Find beskrivelsen af hele den samlede indsats og detaljeret beskrivelse af de fem målsætninger her.
Den lokale kirke får stor betydning for en mere klimavenlig folkekirke på landsplan. Det skal nemlig besluttes lokalt i menighedsrådene, hvad der skal sættes i gang, og hvor højt det skal prioriteres.
Bæredygtige løsninger og overvejelser indgår i dag allerede i mange menighedsråd, provstiudvalg og stiftsråd, og det lokale engagement og bevidstheden om bæredygtige løsninger og grøn forvaltning i folkekirken er generelt høj. Men det er planen at øge indsatsen yderligere.
Den klimabevidste tilgang er ikke helt ny i folkekirken. Gennem de senere år er der iværksat mange lokaleinitiativer i regi af 'Grøn Kirke', som er en arbejdsgruppe under Danske Kirkers Råd, der har arbejdet målrettet med at inspirere til klima- og miljøtiltag i danske kirker.